Morgen in heel Nederland sneeuw: ‘Lokaal meer dan 5 centimeter’

De slee kan weer uit de kast worden gehaald, want het gaat sneeuwen. De neerslag begint vannacht in Zeeland en trekt vervolgens heel langzaam naar het noorden van het land.

“Op sommige plekken zal meer sneeuw vallen dan elders, maar het hele land krijgt ermee te maken”, zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. “In Limburg kan wel 5 centimeter of meer vallen.”

Tijdens de ochtendspits zullen vooral automobilisten in het zuiden en in de regio’s Rotterdam en Den Haag last hebben van het winterweer. “Een groot deel van de randstad in het midden en noordoosten van Nederland komt er ’s ochtends goed vanaf.”

Van donderdag op vrijdag opnieuw sneeuw

Naarmate de sneeuw van zuid naar oost trekt, wordt de neerslag minder actief. “Gemiddeld zal er zo’n 1 tot 3 centimeter vallen. Dat kun je vergelijken met de hoeveelheid van vorige week.”

In de loop van de dag is er een kans dat de sneeuw in Zeeland overgaat in regen. Verder landinwaarts blijft het licht sneeuwen en door de lage avondtemperatuur zal er een laagje blijven liggen. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt er opnieuw sneeuw verwacht.

Bron: RTL Nieuws

Post Author: BeterBekend TV