Bitcoin (BTC) breekt door $8.500, cryptomarkt verdient 11 miljard erbij

Bitcoin (BTC) weet zich de afgelopen 24 uur te herstellen na de dip van donderdag. De koers op moment van schrijven is $8.523, aldus Messari. Deze marktvorser maakt gebruik van geverifieerde marktdata, waardoor prijzen en volumes verschillen van andere marktindexen.

Altcoins stijgen mee met bitcoin, die nog steeds een marktdominantie heeft van 58,7%. Uitschieter is EOS, die 13,8% stijgt. Beleggers anticiperen op het gerucht dat EOS een Twitter-uitdager gaat aankondigen vandaag. Alle ogen zijn gericht op hen vandaag.

Bitcoin koers

Bitcoin heeft de maand mei afgesloten met een winst van 59%.  Vlak voor het sluiten van de maand, was er sprake van een opmerkelijke dip naar $8.165. De koers dipte met ca. 1.100 dollar.

Analisten zagen diverse ‘bearish’ tekenen in de charts. Volgens analist Omkar Godbole van Coindesk moet de koers boven de 30-day moving average (MA) blijven ( momenteel $7.342) om een bullish trend te kunnen rechtvaardigen.

Ook Elroy Ryon van Het Crypto Huis wees gister in zijn analyse op dat bitcoin de afgelopen week drie maal achtereen in het rood is afgesloten. Een bevestiging van een bearish divergence. Hij achtte de kans dat bitcoin niet voldoende herstelt of verder daalt zeker aanwezig.

Het beeld is de afgelopen 24 uur enigszins anders. Analisten zien het voorzichtige herstel als positief, maar zijn nog niet overtuigd of bitcoin door kan zetten.

Josh Rager vindt dat $8.731 eerst gebroken moet worden.

Juni en bitcoin (BTC)

Juni was voor bitcoin de afgelopen 7 jaar een goede maand: in vijf van de zeven maanden is de koers gestegen. Historische prestaties zijn geen garantie voor de toekomst, maar het is een indicator waar bitcoin zich aan kan vasthouden.

EOS

Wellicht dat EOS de ‘firestarter’ van een nieuwe run kan zijn. Ran Neuner, in de industrie bekend als host van CNBC Cryptotrader uit Zuid-Afrika, slingerde vrijdagavond een sterk gerucht op Twitter.

“Block one, the founding company of the EOS chain is launching a blockchain powered competitor to Twitter. Participants will be rewarded for engagement using tokens that represent a portion of the ad revenue.”

Wat we weten: er komt vandaag een aankondiging van EOS via deze website. De rest is ‘speculaas’, zoals we hier op de redactie zeggen. Wordt vervolgd. 

  bron: bitcoin magainenl

  feutured photo: pexels.com by  worldspectrum

Post Author: Joud Rodiak