400.000 moslims op Lailat-ul-Qadr in Al-Aqsa-moskee

Ongeveer 400.000 moslims hebben vrijdagnacht Lailat-ul-Qadr in de Al-Aqsa-moskee in bezet Jeruzalem doorgebracht, te midden van intensieve Israëlische veiligheidsmaatregelen.

De heeft de woordvoerder van de Islamic Waqf in Jeruzalem, Firas Aldbs, in een verklaring bekend gemaakt tegenover Anadolu Press.

Te midden van Israëlische soldaten stroomden aanbidders de Al-Aqsa-moskee binnen vanuit de Westelijke Jordaanoever en andere Arabische steden in Israël. De Israëlische bezetters hebben echter voorkomen dat Palestijnse mannen jonger dan 40 jaar via Israëlische controleposten de Westelijke Jordaanoever konden oversteken om de moskee te bereiken. Israël blokkeerde ook de toegang voor alle inwoners vanuit de Gazastrook.

De Israëlische veiligheidsmaatregelen werden in Jeruzalem nog eens geïntensiveerd nadat vrijdag een Palestijn door het Israëlische leger was doodgeschoten na een steekincident nabij Bab al-Amoud, één van de toegangspoorten van de Al-Aqsa-moskee, aldus verklaringen van de Israëliërs.

Sinds de start van de Ramadan zijn de gebedsruimten en galerijen van de Al-Aqsa-moskee getuige geweest van veel moskeegangers die vanuit Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en andere bezette Palestijnse gebieden kwamen om gebeden te verrichten, met name de Taraweeh-gebeden en salaat l’Fajr.

De Lailat-ul-Qadr is de enige nacht van het jaar waarop Israëlische autoriteiten, door de grote instroom van aanbidders, de opening van de Al-Aqsa-moskee voor 24 uur toestaan. Israël is extra toegewijd aan de bezetting van Oost-Jeruzalem sinds de Verenigde Staten de heilige stad als de hoofdstad van Israël heeft verklaard door de ambassade naar Jeruzalem te verhuizen.

Post Author: BeterBekend TV